How to fix no sound from YouTube in Google Chrome

Published by Solitude on

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Chrome no sound YouTubeI recently had a problem where I could not get any sound to play when I was watching YouTube videos or playing flash games in Google Chrome. Other browsers, like FireFox and Opera worked fine. The cause of this bug comes from the newest flash player, version 11.3. This bug was really annoying because I had tried many solutions, but none had worked until I tried disabling all, but one of the flash player plugins.

I noticed that I had 3 different flash player plugins running in Google Chrome and thought that 1 should be enough. So I decided to disable 2 of the flash player plugins and leave one running and it worked! I had fixed my issue with no sound from Google Chrome when watching YouTube videos.

The Solution

  1. Open a new tab and navigate to chrome://plugins/
  2. At the top right, click on +Details
  3. Scroll down until you see Flash
  4. Disable all the flash player plugins, but the one with the directory MacromedFlashNPSWF32_11_3_300_268.dll
  5. Open a new tab and go to YouTube
  6. Watch a video and you should be able to hear sound
  7. Enjoy
Tired of having to search Google for problems like these and clicking through many links just to find the solution? Then go to http://www.ifixwiki.com/, a community-run website dedicated to providing solutions to problems, issues, and errors that occur in everyday situations from software like Windows 7 to hardware like a bicycle.
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

99 Comments

Anonymous · August 3, 2012 at 7:50 am

Thanks, this worked for me.

Anonymous · August 3, 2012 at 5:42 pm

Thank you so much!

Anonymous · August 3, 2012 at 5:50 pm

You're a legend bro!

Anonymous · August 3, 2012 at 10:36 pm

Thank you so much, this really helped me a lot.

Anonymous · August 4, 2012 at 11:54 pm

So after all of this I can't seem to clear my browsing history… Anyone else have the same problem? Would it even make sense for this to be the source of that issue?

(But thanks again, for the sound fix.)

Anonymous · October 6, 2012 at 7:22 pm

What a bizarre problem. Google chrome should get out of the browser market

Anonymous · October 16, 2012 at 5:54 am

Like a charm! ;))

Second time You-Tube had no sound! ~x(

But before-it was in ALL the browsers–:]and then I had to delete some weird file and it worked. THIS time mute was ONLY in Chrome and your solution worked immediately. Awesome!Thanks!

Anonymous · October 17, 2012 at 7:52 pm

recently we put windows 7. This fixed my problem^^ happy-desu!! Thank u πŸ™‚

Anonymous · October 18, 2012 at 3:42 pm

thanks!!

Anonymous · November 4, 2012 at 11:20 pm

It says (17) on top of my Flash tab. Which means there's 17 files in it?.. but I clicked disable but there's 2 disable buttons?… I click one and the other disables anyway..

Meh I've tried at least 12 different ways.. computers p%$Β£ me off.. why would a browser randomly do this?.. Google are money hungry sell outs…. I'm not using crappy chrome any more.

Anonymous · November 8, 2012 at 8:20 am

Fixed it…sound disapeared after updating flash…

Thank you!

Anonymous · November 8, 2012 at 7:46 pm

TY MAN! i had to disable the opposite flash plugin 8-}

Anonymous · November 8, 2012 at 7:46 pm

henyo!!

Giwrgos · November 9, 2012 at 7:19 pm

ty man…really helpful!!!!

love you.

Moimemme · November 9, 2012 at 7:19 pm

Just change sound settings to stereo or 2 speakers.

Anonymous · November 9, 2012 at 7:19 pm

THANKSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS !!!!!!!

Anonymous · November 9, 2012 at 7:19 pm

THANK YOU VERY MUCH!!!!!(((((: IT WORKED!!!!(((:

Unknown · November 9, 2012 at 9:18 pm

Nice one that was really annoying me, I had to disable

Application23.0.1271.64PepperFlashpepflashplayer.dll

but it was your post that got me there. Again thank you. πŸ˜€

athena · November 10, 2012 at 7:44 am

still not working for me huhu

Anonymous · November 10, 2012 at 6:10 pm

thanks mate!!

Anonymous · November 10, 2012 at 6:10 pm

great advices there

did the trick for me

thank you

Anonymous · November 10, 2012 at 6:10 pm

Really really thanks man. Now i can watch youtube again :)) !

Anonymous · November 10, 2012 at 6:10 pm

Hey! All other solutions haven't worked to mine. It definitely works! You're so geneous! – hieonn

Unknown · November 10, 2012 at 9:43 pm

thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πŸ˜›

Anonymous · November 10, 2012 at 11:13 pm

Works perfectly, thank you

Yiota · November 11, 2012 at 8:59 pm

Thank you! Thank πŸ˜‰

Anonymous · November 12, 2012 at 12:27 am

THANK YOU SO VERY MUCH!

Anonymous · November 12, 2012 at 1:10 am

This did the trick after searching for 2 days. Thanks so much!

Laura · November 12, 2012 at 2:28 am

perfect, thanks

Unknown · November 12, 2012 at 6:48 am

thank you :)) =)

coolwicked · November 13, 2012 at 12:15 am

Worked perfectly, thanks bunches C:

sushil lakra · November 13, 2012 at 6:30 am

It worked πŸ™‚ Thanks a ton

Anonymous · November 13, 2012 at 8:43 am

Thanks

David Escarzaga · November 13, 2012 at 8:21 pm

thank you!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous · November 13, 2012 at 8:21 pm

Thanks. Working for me too.

Anonymous · November 14, 2012 at 11:33 pm

ythanks

Anonymous · November 15, 2012 at 9:12 pm

Thank you, worked like a charm!

Anonymous · November 16, 2012 at 4:49 am

UGH THIS STILL DOES NOT WORK!!!!! I have tried EVERYTHING!!

Anonymous · November 16, 2012 at 4:50 am

I don't understand, when I disable that and then go to youtube it says I need to upgrade my flash player!

Anonymous · November 17, 2012 at 1:50 am

Thank You Very Much or as in my language says 'Terima Kasih' because you have been very helpful. Bless u

Anonymous · November 17, 2012 at 8:36 pm

Thanks a lot it worked.

Anonymous · November 19, 2012 at 1:04 am

IT WORKED!Thanks πŸ™‚

coiso · November 19, 2012 at 1:47 am

ok, it worked but… why the hell did this happen in the first place?

DannyR · November 19, 2012 at 2:33 am

Finally fixed. Thank you so much. Was so annoying…

Gayle · November 19, 2012 at 9:26 pm

Thank you so much!

Rengga · November 20, 2012 at 4:03 am

Thank you πŸ˜€

christna · November 20, 2012 at 5:04 pm

i was having a problem in chrome on my toshiba laptop where embedded videos had sound until i plugged in my logitech headset, then i would lose sound and the sound would stay gone when i unplugged my headset. the sound continued to work as expected in firefox and ie.

i followed your instructions and it worked perfectly! i just wanted to add detail so that other googlers can find it. it took me a LOT of searching to get to this page!

Anonymous · November 21, 2012 at 9:38 pm

Thankyou, you saved my life.

No music – No life.

Anonymous · November 23, 2012 at 12:09 am

Thank you!

Magus92 · November 23, 2012 at 9:17 pm

Thanks!

Unknown · November 23, 2012 at 9:18 pm

thank you so much man ! πŸ™‚

Unknown · November 25, 2012 at 7:12 pm

thank you ever so much!

James · November 26, 2012 at 4:40 pm

Try: Update flash via Firefox or other browser.
Check shockwave updates/

Also ensure Stereo in volume mixer and low sample rate.

Anonymous · December 12, 2012 at 1:21 am

Thank you so much!!!! πŸ˜€

Anonymous · December 21, 2012 at 5:02 am

Thanks this fixed mine! πŸ˜€

Annetta · December 30, 2012 at 7:34 am

Thanks so very much!!!

Roars · December 30, 2012 at 10:43 pm

THANK YOU! was wondering why media player could play sound but youtube didn't! πŸ™‚

antonis73 · December 31, 2012 at 10:18 pm

The best, easiest and simplest fix. Thank you!

antonis73 · December 31, 2012 at 10:18 pm

The best, easiest and simplest fix. Thank you!

Marlon · January 1, 2013 at 10:38 pm

I came across this article on a previous search, but didn't read it more carefully till yesterday. Thank you for the excellent tip. Chrome should be smarter and not load multiple versions!

Anonymous · January 3, 2013 at 2:36 am

Thanks a lot man, this frustration is finally gone!

Anonymous · January 3, 2013 at 9:36 pm

Thanks a lot buddy.. U save my day πŸ˜€

Anonymous · January 3, 2013 at 9:36 pm

Thanks! Now i can hear sounds of videos what are not on my playlist. So i got new problem now, i canΒ΄t hear sounds on any video what is added on my playlist :-/ On firefox they are fine..pff.

Anonymous · January 6, 2013 at 11:37 pm

You saved a monitor from my fist today.

Daniel · January 7, 2013 at 9:56 pm

awesome. simply works.

Anonymous · January 20, 2013 at 9:25 pm

I have tried at least 5 different solution, but this worked. Thanks!

Anonymous · January 28, 2013 at 9:57 am

this still didnt work for me…still cant hear anything!!!wtf

Unknown · February 11, 2013 at 6:03 am

OUTSTANDING!! Your Intel fixed my problem…good look

Jeff Dyck · February 14, 2013 at 4:42 am

Nice! Worked for me. Thanks.

Anonymous · February 19, 2013 at 11:39 pm

Thank you so much. I spent 2 hours looking for a solution. My brain is fried.
After restarting Google Chrome, the plugin re-enables itself.
Please follow these steps to resolve it permanently.

http://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/ufkQg9N-L0s

This solution worked for me. I did all of the following steps in this order.

1. Open up Google Chrome, go to settings > advanced settings > content settings > under plugins – disable individual plugins > expand details in upper right > DISABLE shockwave flash with this location only C:Program Files (x86)GoogleChromeApplication24.0.1312.57PepperFlashpepflashplayer.dll
> you should have another flash below it, something like: C:WindowsSysWOW64MacromedFlashNPSWF32_11_6_602_168.dll
– makes sure that remains enabled and select "Always Allow".. KEEP CHROME OPEN FOR NEXT 2 STEPS

2. Delete this folder: C:UsersUSERNAMEHEREAppDataLocalGoogleChromeUser DataPepperFlash

3. Delete this folder: C:Program Files (x86)GoogleChromeApplication24.0.1312.57PepperFlash

4. Restart Chrome, this worked for me and stays removed.

This worked because you disabled the plugins, and it looks like whenever Chrome starts it recopies the files from the Program Files directory into the Appdata section, if you remove the Program files folder, it will still copy a blank Pepperflash folder back into the appdata, but it will have no contents in it, and thus will not re-enable the plugin.

Unknown · February 22, 2013 at 10:30 pm

Thank you!

Jackio · February 23, 2013 at 8:35 am

Did not work for me!

Adobe Flash Player (2 files) – Version: 11.6.602.171
Shockwave Flash 11.6 r602
Name: Shockwave Flash
Description: Shockwave Flash 11.6 r602
Version: 11.6.602.171
Location: C:Documents and SettingsJackiLocal SettingsApplication DataGoogleChromeApplication25.0.1364.97PepperFlashpepflashplayer.dll
Type: PPAPI (out-of-process)
Disable
MIME types:
MIME type Description File extensions
application/x-shockwave-flash Shockwave Flash
.swf
application/futuresplash FutureSplash Player
.spl
Name: Shockwave Flash
Description: Shockwave Flash 11.6 r602
Version: 11,6,602,168
Location: C:WINDOWSsystem32MacromedFlashNPSWF32_11_6_602_168.dll
Type: NPAPI
Disable
MIME types:
MIME type Description File extensions
application/x-shockwave-flash Adobe Flash movie
.swf
application/futuresplash FutureSplash movie
.spl

Sheila · February 24, 2013 at 6:49 pm

Worked for me! Thanks. πŸ˜€

Anonymous · March 7, 2013 at 12:44 am

Thank you sooo much!

Todd · March 10, 2013 at 5:38 am

thank you, problem solved.

Anonymous · March 28, 2013 at 6:38 am

thank you…bro…your an angel!!!

Anonymous · April 26, 2013 at 9:32 pm

THANK YOU!

Anonymous · May 1, 2013 at 3:41 pm

YESSS! it worked! THANKS SO MUCH πŸ™‚

Anonymous · May 14, 2013 at 11:06 pm

THANKS!

marcusorjames · May 31, 2013 at 7:19 pm

You my friend are a frickin genius, so long I have had this issue

GhostbloggerMarie · June 12, 2013 at 1:07 am

Under details, I scrolled to the bottom, nothing called Flash, nothing Macromedia anything and still no youtube sound. Help?
amyk357@live.com
Must I give up my Google Chrome?

pablotextoris · June 17, 2013 at 9:54 pm

Thanks a lot for this info. Worked like a charm for me! Sound of vids is again back to normal …finaly πŸ˜‰

Queen of the Castle · June 18, 2013 at 12:07 am

Thank you very much – can relax

Anonymous · June 18, 2013 at 6:25 pm

finally! the solution!

Unknown · July 10, 2013 at 6:12 am

This worked for me for sometime, but now the problems keep happening, very tempremental. I don't know what to do anymore, and it's not just in Chrome!!!! Help, people, help!!!

Anonymous · August 19, 2013 at 11:28 pm

thanks a lot man! really helped

Poop lool · September 4, 2013 at 8:39 pm

Well, im sad, because im not sure how to disable the flash player options, thats as far as a I got. :L So i'm confused. How do i disable this?:-/

Thanks, it would help if you told me how to.

But so far, Thanks!

πŸ˜€
-Poop lool (look at my name haha)

πŸ™‚

Unknown · September 15, 2013 at 8:19 pm

This comment has been removed by the author.

Unknown · October 4, 2013 at 4:19 am

Woo hoo, it worked!…many thanks πŸ™‚

TakeHimToCourt@aol.com · October 4, 2013 at 11:42 pm

This guy is a genius. His solution worked for me perfectly. It took only a few seconds to solve the problem, a solution which had eluded me for about one hour. Chrome does not have control over the number of plug-ins installed. My solution worked by disabling one Flash Shockwave and leaving Shockwave enabled. It appears that Chrome does not produce sounds when two Flash players are installed. Can you hear Google engineers?

Dan & fam · October 25, 2013 at 8:21 pm

what if I don't have that flashplayer (MacromedFlashNPSWF32_11_3_300_268.dll) to begin with?

Aves · October 25, 2013 at 8:23 pm

Just disable the one that has NPSWF32 in it. πŸ™‚

Anonymous · February 13, 2014 at 1:12 am

already attempt this procedure and still no sound while playing youtube

Anonymous · April 8, 2014 at 9:16 pm

thank a lot for the solution!!!

cwbullets · June 5, 2014 at 10:15 pm

None of this worked for me. Adobe Flash Player – Version: 13.0.0.214

Anonymous · July 21, 2014 at 8:47 pm

i have C:Documents and SettingsJackiLocal SettingsApplication DataGoogleChromeApplication25.0.1364.97PepperFlashpepflashplayer.dll but i dont have the other flash which u told to enable now what to do?! pls help

Anonymous · July 22, 2014 at 11:47 pm

I too tried ALL the above fixes but finally found what worked for me! I uninstalled google chrome and answered no to "save browsing history". I answered the survey, let them know – no audio, etc. Re-installed Chrome and logged into my Google account – all my bookmarks, passwords were saved, etc. Went to http://www.youtube.com and was blown away by the sound! Good luck – hope this works for you. It just might, because I have never had audio in Chrome.

Anonymous · October 7, 2014 at 11:33 pm

This didn't work for me nor did Jeff Dyck's advice. Restarting the computer is the only thing that fixes it.

Answerman · August 31, 2017 at 7:56 pm

"Open a new tab and navigate to chrome://plugins/"

I was able to open a tab, but after half an hour of attempting every possible choice, right click, etc., I could not find 'plugins' or 'chrome/plugins'. I've only been using windows computers since 1998 and have a 145 IQ, so I must be completely hopeless.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *